Reinsjakt 2006

Første dagen dro vi (Meg og Caroline) langt nord i terrenget i Rendalen Østfjell. Vi kom knapt ut av bilen før de første dyrene viste seg fram.. Dette lovet jo godt da! Vi gikk og vi gikk, såg bra bed dyr men også mye jegere! Vi stillte inn på dyr flere ganger iløpet av dagen men det “rette” øyeblikket kom ikke denne dagen. En fin dag med masse spenning gikk fort og veien tilbake til bilen var veeeeldig lang..

Andre dagen ble veldig lik første dagen. Vi dro opp til Grønndalen og parkerte campingvogna der kvelden før. Lite jegere i fjellet når vi kom opp v sukkertoppen innunder sølenkletten. I takt med at det kom mere reinsdyr kom det også mere jegere.. Vi hadde også i dag mange nestenmuligheter men den opptimale kom ikke i dag heller selv om vi såg over tusen dyr i dag!!

Etter en ny natt i vogna var vi klare for ny dyst! Iløpet av gårkvelden og natten har mesteparten av dyrene trekt ned i skogen. Derfor drog vi inn på polakkveien for og gå inn i noen “vonlige” steder der. Vi kom ikke langt før to enslige kalver viste seg oppe i furuskogen. Med litt lokking så kom kalvene lurende i vår rettning, vi fikk dem nærmere og nærmere 40 meter, 20 meter og helt inn på 10 meter før Caroline Slippte sin første kule mot ett dyr! Treffet var bra så sekunder etter fikk jeg skutt det andre kalven!! To lykkelige jegere sto ved hver sin fine kalv! Snipp snapp så var reinsjakta 2006 over!

Tekst og Foto: Martin