Rolf fikk heller ikke noe tellende resultat i dag, men å få bilde av kvit nesehorn, er ikke hverdagskost for en Ola Nordmann
Så kom dagen da jeg skulle være med John på jakt på sjiraff. Og John hadde bestemt seg for å få tak i den mørke «big bull» som var observert tidligere. Et stort apparat sto og ventet på sjiraff-fall. Skinnere og slaktere sto klare for å rykke inn. Skinn og kjøtt må tas vare på så fort som mulig. Mindre dyr blir jo kjørt direkte til slakteriet, men her var det snakk om feltarbeid. Men aller først skulle jo dyret felles.
Vi hadde litt peiling på hvor den store sjiraffen skulle befinne seg, så det gikk greit å lokalisere dyret. Den er jo lett å se der den rager over de fleste buskene, men så ser den oss like godt, i tillegg til god luktesans og hørsel. Vi måtte først gå en stor krok for å komme riktig i forhold til vinden, lurte oss videre, litt til fots og litt på knær og albuer. Tornekrattet var en utfordring som vanlig. Vi nærmet oss dyret og hadde bare igjen ett par hundre meter da dyret oppdaget noe fremmed borti buskene. Vi lå lenge og ventet, helt stille, kjente det verket i leddene, men slik må man tåle skal jakta lykkes. Sjiraffen skred sakte fra oss, ante «ugler i mosen». Etter bortimot 4 km gange, krabbing og kråling, var vi i nærheten igjen. John smøg litt videre mens Allan og jeg satt igjen bakom ei buske. Filmarbeidet ble krevende.
Atle satt igjen ute på luring i dag. Så mange dyr, men ikke en stor nok warthog. Men en utskremt folldøl/sarping lar seg også imponere av en sjiraff bare 20 meter unna.
Svein hadde heldig utfall også i dag, og smøg seg fram til en red hartebeest som «selvfølgelig» holdt til gullmedalje.
Webjørn
21.06.2012
Så var det dagen da jeg endelig skulle være med Atle, og dele hans jakteventyr. I dag sto warthog på lista. Jeg må si for egen regning at det dyret har vært svært uheldig med utseende, mens andre synes det rett og slett er sjarmerende. Sammen med guiden plasserte vi oss på et svært så vonlig sted ute på savannen.
Vi hadde bare så vidt kommet på plass da en sværing kom på skuddhold, jeg hadde ikke rukket å finne den gode posisjonen for kameraet ennå, men Atle ville gjerne ha akkurat kandidaten som tuslet forbi, og trekte av. Grisen gikk i bakken med det samme og endte sine dager der. Vi ble litt overrasket da vi kom fram, for den ene tanna var brukket, men dyret holdt riktignok til edleste medalje.
pen?
Atle var sjapp i beslutningen, det var ikke slik troféet skulle se ut: «vi tar en til», og fotografen jublet beskjedent.
Timene går fort med god underholdning, mange dyr passerte. Vi hadde besøk av mengder av springbukk, oryx, struts og selvfølgelig mange warthog. Vi var også vitner til rekruttering av stammen. Ei sugge ble paret med sin utvalgte, og vi regner med at det ble laget 3-4 nye individer av det svært så eiendommelige arten. Omsider kom en warthog som også guiden mente var et prakteksemplar av arten. Atle var igjen skuddsikker og la grisen i bakken med velrettede skudd. Så var jakta over for sarpingen. Nå var det bare å glede seg over alle gode minner som dagene hadde gitt. Opplevelser som beriker resten av livet.
John hadde allerede opplevd å skaffe seg sine aller mest ønskede troféer, men en ihuga jeger blir vel aldri mett. Han ønsket seg også en blue wildebeest, men det måtte være en «voksen kar». De forflyttet seg i området, og oppdaget omsider en stor flokk. De smøg seg framover, flokken ble borte bak noe kjerr, men kom siden tilbake. Guiden pekte ut den store «gnuen» helt til venstre i flokken, og det var kun denne ene som holdt mål. John kom på skuddhold i liggende stilling. Med tofoten på plass, var det en sikker skytter som fyrte av. Gnuen gikk rett i bakken, og ble liggende der.
Rolf, guide og trakker var også på leting etter godt vilt. En kjapp reaksjon ga full telling. Den lettbente trysling nærmest kappsprang med en flokk blue wildebeest. Alt ordner seg for en god jeger, og så kom skuddsjansen. Rolf dro i avtrekkeren og gnuen ble liggende å gnu seg i bakken. Det smakte med gull.
Svein jaktet på kudu i dag, men måtte klare seg med flotte naturopplevelser. Så langt har jeg bare omtalt pattedyr, men det er også en veldig rikt fugleliv i området. Nesten 700 fuglearter er registrert i Namibia. Og jeg kan bare fortelle at det er maaange av hver art.
perlehøns
22.06.2012
Du kan liksom ikke ha vært i Etoshaområdet uten å være en tur i
nasjonalparken. Atle, Rolf og jeg valgte å ta turen. Masse dyr og flott område, men det meste hadde vi jo sett i
Etosha Hight Games Safari.
Etter hjemkomst var Atle og Rolf på kveldsjakt etter sjakal, uten resultat.
Svein jaktet iherdig på den store kuduen uten å lykkes. Så nå har han god grunn til å ta en tur til.
John skulle egentlig finne seg en flott oryx, men tilfeldighetene ville det annerledes. De kom plutselig over et prakteksemplar av en grey duiker, eller rettere sagt en common duiker. Den kom gående rett i mot og var bare 50 meter unna. Da vet jeg at de satt rolig, for den vesle karen er observant og meget spretten. Kort rådslaging om å bytte «fellingstillatelse» og om storlek på dyret, resulterte i et velrettet skudd etter at duikeren hadde snudd bredsida til.
Begge hornene blir målt både i omkrets og lengde. Gullkravet er 28 cm. Bukken som etter hvert får seg en norgestur, målte 33,5 cm. Field medalje!
23.06.2012
Så opprant dagen, den dagen vi helst ikke ville ha, men nå var det slutt på eventyret og på tide å reise hjem og ta tilbake hverdag. «kjerring og unger» ventet også, vi takker disse for tålmodigheten.
Vi takker EHGS for et kjempeflott og innholdsrikt opphold. Her kunne jeg ha brukt de flotteste superlativer, men velger å si at dette må bare oppleves. Det går faktisk an å besøke stedet uten å jakte også. Som fotograf har jeg trivdes meget godt, et skår i gleden at det ikke fantes relevant internettforbindelse, men nå er det snart glemt.
Gi gjerne en kommentar
Hilsen Webjørn