Reinsjakt 2007

No er Reinsjakta i gang!! Det er den 22. august i dag og vi pakker i vogna for og dra og jakte på to kalver som vi har rett på! Kommer med tilbakemelding i morgen kveld…. skitt hilsen Caroline & Martin.

23. August, vår første dag på jakt i år! Etter en heller treg start fant vi til slutt dyr! Vi krøp oss innpå som best vi kunne i den ekle bakvind vi hadde fra vårt utgangspungt… Men det ble se men ikke røre i dag! Prøver på’n igjen på lørdag!!

Lørdag 25.August ble en dritt-dag! vi såg to dyr på hele dagen confused Vi var en tur i fuggdalen først på dagen, men det ga ikke resultater.. dro til Einvorda uten hell. Så var det Tannvorda som skulle sjekkes, for der skulle det være dyr! men neida vi gir oss for i dag og flytter til Kjølvollen med vogna!

Med denne kjempe middagen fra lørdag skal vi ha en del næring og “gå” på i morgen!

Søndag 26.august ble en dag med oppturer!! Etter vi har gått over hele Slettfjellet fant vi dyr oppi gråhøgda smile Det gikk veldig bra og Kaare som var med oss i dag fikk skutt sin kalv!

Her har kalven møtt bakken for siste gang…

Vi ser flere flokker men det er stor fart på dyrene nordover fjellet i dag. Vi returnerer til bilen og kjører nordover til søvollen.. Etter en rask smygetur får jeg min sjanse og min kalv kalv var klar for slakting!!

Tekst og foto: Martin

Caroline og Marianne dro alene opp til Rendalen dagen etter for å få livet av en kalv til! Det ble veldig spennende på fjellet i dag. Men selv om det ble sett over 1000 dyr ble det ikke uttelling! confused

Caroline har vært flere turer opp til fjellet uten at det har gitt resultat. Noe av grunn tror jeg vi kan legge på værguden!! Har vært veldig ustabilt vær til nå i reinsjakta!

Lørdag den 8. sept dra vi på ny til vogna! Med oss har vi Morten og Marianne som er et vennepar av oss. På turen drar vi innom å kjøper et tilleggskort på en kalv til megsmile

En dag som virket rolig i fjellet, men etterhvert får vi se noe annet… Caroline og Marianne oppdager en stor flokk som er på trekk å varsler da meg og Morten som da går for og kunne få se dyra slik at vi kan følge dem å få plassert oss i posisjon. Dette lykkes vi veldig med og får dyrene på bare 40 meter fra oss! Men flokken går veldig tett og skudd er vanskelig å få sendt av gårde, helt til de bakerste dyrene siger forbi! Den bakerste kalven er uheldig og står fritt slik at jeg får sendt en Oryx i dens lunger!!! Den blir liggende på stedet, da er bare vomming og bæring igjen.