Rådyrjakt 2014

Da er vi endelig ferdig med nedtellinga til bukkejakta, et innfall vi fikk mens vi var i Gravberget med saltstener til elgjakta, Lena og jeg.

Vært på jakt og fiskedagene og kjøpt lokker og filmer, lest litt her og spurt litt der. Jammen er det rart å ikke ha noen storebrødre eller en far som ordner alt det praktiske, men dette er veldig lærerikt. En ting er å lokke riktig, så er det å finne en god post (fikk god hjelp av Martin), sitte riktig i forhold til vinden, passe på at ingen andre bukkejegere plutselig dukker opp, osv…

Vi dro fra Elverum til Ljørdalen kl 02.30. Vel fremme etter å ha sett masse rev, en elg og blitt stoppet i promillekontroll, parkerte vi på det vi trodde var den mest vonlige plassen. 3 minutter etter kom neste jeger som hadde tenkt seg på samme sted, flaks, dette må være en bra post. 

jentene_p_bukkejakt.jpgbukkejakt-ellen.jpg

Vi tuslet rolig ned i skumringen (skulle vært der 30 min før), og fant en knakende god plass, for både oss og myggen… Heldigvis hadde vi med myggspray. Og mygg var det eneste vi så, bortsett fra ryggen på en rev. Etter 3 timer gikk vi tilbake til bilen. Vel inne i bilen så vi fremover på veien, der kom det ei geit, fra området vi satt på og ut av terrenget… Erre mulig!? 

Etter dette ble det å kjøre rundt og bli kjent med terrenget, finne ut hvor de andre fire jegerne var og lokke litt på måfå (på bukken, ikke jegerne).

Det ble ikke noe resultat i dag, men en fin og lærerik dag i skogen har det vært.

Ellen