Hundetrening hos Mamima Jakt i Boda Sverige

Villsvinstrening med Zargo, Bris og Leo

nasse.jpg

Etter åtte timer i bilen kom vi fram til: 

MAMIMA JAKT og HUNDETRENINGS SENTER.

MAMIMA_jakt.jpg

Det er et treningssenter for hunder som trenes på Villsvin.

Et bra opplegg med meget erfarne veiledere og jegere. Senteret er oppdelt i ni forskjellige hegn, hvert av hegnene har to galter som oppholder seg der.

Sumpen, Ravinen og Berget var de hegnene som vi fikk prøve.

Vi kom ikke lengre på fordi hundene ikke var modne for mer, Sumpen og Ravinen er nybegynnerhegn. Berget var for de viderekommende og hadde litt sprekere grisen i skogen…

janiforfra.jpg

Jan Ivar var først ut med Zargo i Sumpen. Han syntes dette var veldig artig og følte seg komfortabel med tingenes tilstand.

Neste slipp fikk derfor bli i Berget, det var der det ble gøy, det gikk så kvisten og jordsmonnet spruta!

Dette resulterte i at Zargo ble fortere sliten enn både han og eieren hadde ønsket..

Alt i alt så var begge godt fornøyd.

Arnfinn tar Bris med i Sumpen.

Brislitehaleopp.jpgBris er forsiktig og har noen prøvende boff, det blir stille og bris trives best i lag med far.. på grunn av dette supre opplegget fikk Bris bli med i bånd sammen med Leo etter hvert, da løsnet det mer og mer. Bris blir tatt med ut for hvile mens vi får koblet Leo. Bris får prøve seg alene denne gangen, det går så mye bedre. Det blir en god halvtime med lostrening for Bris før ho på neste slipp får prøve Ravinen.

Bris_og_gris.jpg

Der er grisene litt mer hissig og stiller hundene på en større utfordring.. Bris håndterer dette brukbart men blir litt forsiktig etter at ene villsvinet jaget henne over halve hegnet…

Så var det min og Leo sin tur.

Leo_forfralite.jpg

Spent knepper jeg båndet av han og lar han dra inn i Sumpen. Det er vel ikke samme farten som når vi slipper på elg når han nå undersøker skogen for fremmede lufter.. Men plutselig kommer et prøvende BOFF, så et til og et til… Det løsner mer og mer. Han er veldig skvetten de første minuttene men får bedre og bedre tak på svina etter hvert. Tror selv at dette var en meget god trening for Leo, særlig det å kunne stå og lose såpass lenge at han ble komfortabel med det.

leocamgris1.jpg

Sliter litt med å koble Leo men får til slutt avbrutt hans lek. Eller var det ramme alvoret for han kanskje? Veilederen mener nå at Leo er klar for neste steg som er Ravinen. Han får ikke så godt drag på disse svina som i forrige hegn, hvorfor vet jeg ikke. Hegnet er laget sånn at det er en fjellknaus midt i hegnet, dette gjør nok at hundene føler at de mister kontakten med fører. Samtidig som disse villsvinene flytter seg mye mer, står litt før de tar fart og kuter en bit. Leo loset mange ganger men sluttet da de sprang unna, før han fant de igjen og loset litt på nytt.

Han fikk avslutte nede i Sumpen igjen hvor han sto nesten en time før vi fikk tak på han igjen, Da virket det som han syntes dette var veldig moro!

nassenolite.jpg

Både hunder og eiere var veldig fornøyd med dagen vi hadde hos Mamima.

Vi gleder oss allerede til neste gang!

Tekst: Martin

Foto: Arnfinn og Martin