Elgjakt 2011


arnfinn-100x100-09.jpg  atle.jpg caroline.jpg  kjell_ove.jpg martin.jpg
Arnfinn Atle  Caroline  Kjell Ove Martin 
monica-100x100-08.jpg  morten.jpg oda.jpg webjorn-100x100-09.jpg  
Monica  Morten  Oda Webjørn   

Årets jaktforberedelser er godt i gang. Jaktsjefen har kjøpt seg viltkamera, og det er elg på terrenget også i år smile
Bevis følger under…

elg-450-01.jpg

elg-450-02.jpg

elg-450-03.jpg

elg-450-04.jpg

24.09.2011
Dagen før dagen, og alle jegerne samlet igjen (bortsett fra Caro som har vært på sydentur). Oda, Webjørn og Martin tok turen til Langflon for litt billighandel og deretter til Innbygda for litt dyrere handel. Etter at alt var handlet inn og klart, gikk turen tilbake til koia der vi ble møtt av Atle og Kjell Ove. Utover kvelden kom det skyteklare jegere i tur og orden, og hele gjengen ble samlet til middag som denne dagen var eksklusiv svensk fleskytrefilét med poteter og grønnsaker.

25.09.2011
Første dag og første drev startet bokstavligtalt med et pang, og Stians første elg lå i bakken på Kjelkmyra, nærmere bestemt Stusslistuggu. Det var en fin 6´tagger på 197 kg smile Før oksen kom på post, kom det ei ku med en kalv forbi men døm gikk strake veien forbi uten stopp, så Stian lot døm gå og venta heller på oksen som kom et stykke etter. Dum som han var, stoppet han, og Stian fikk brent av et skudd som satt der det skulle. Oksen sprang noen meter før han bikka i skogkanten, der det ble både grillkos og matpause og såklart noen bilder etterpå. Deretter ble oksen frakta til veien igjen, og jegerne ble satt ut på nye poster. Denne gangen var det Sørli-Østli som skulle undersøkes. Da fikk Webjørn se et skimt av en elg på Nordre Tårnet. Like etter fikk Oda et dyr rett bak seg på Falltårnet, antageligvis det samme dyret, som vi antar var en fjorku. I følge GPS’en var dyret 36 meter unna Oda, men fart på dyret og tett granskog gjorde at skuddet ble holdt igjen. Kua holdt farta mot krysset, der Stian, som stod “der ælja kjem”, fikk se dyr nr. 4 for dagen, men høy fart og lang avstand gjorde at kua fikk leve litt lenger.
Siste drevet ble på Grombiten. Der ble det sett en elg (kjønn ukjent) av Caroline som satt på kongen. more detailed information with regards to tipps und tricks book of dead. Omtrent samtidig fikk Arnfinn se samme dyret, men høy fart og bare noen få gløtter, gjorde at også dette dyret fikk leve litt lenger.
Fornøyd med første dagen i årets elgjakt, med 5 observasjoner og et elgfall smile

stianlite.jpg

26.09.2011
Bra første dag, fulgt av en heller dårlig andre dag…

27.09.2011

28.09.2011

Det blei noen spennende timer på sekken. Elgen hadde dratt til Kjelkmyra
og vi omposterte. Trakk “Vanskeligposten” denne gangen. Navnet skjemmer
ingen tenkte jeg, men posten så litt vanskelig ut . Etter litt søk, så
fant Frøydis tydeligvis elg for det dro i rette linjer i flere kilometer
inn på naboterrenget. Etterhvert snudde det og kom i mot oss igjen. ble
litt betenkt da jeg så på GPSen at det stoppet i en veg ende inne på
naboterrenget, men så varmt som det var så må jo kreftene ta slutt
etterhvert. Men elgen var i fart den, og plutselig så jeg klauv i krattet
og ut kom fjord oksen. 2 kjappe smell med 9,3n og da reiste elgen seg opp
på bakbena. Så på hue inn i ei furu og deretter ble det stille i lyngen.

20110928-fjorokse-atle.jpg

Oda fikk like etterpå ku og kalv forbi seg i full fart. Skudd umulig
igjen for henne. Deretter smalt det pinadø igjen oppe på veien. Arnfin
skaut ned et fjorddyr til. Desverre med 2 stk 3cm lange nubber på hver
side, så den leverte vi til pirsen
Dette var en suksess. Stor takk til Frøydis som virkelig jobbet bra i dag.
Hu kom på sporet noen få minutter etter smellen.

Atle

29.09.2011

30.09.2011

Vi er tidlig utpå i dag, har bestemt at vi skal prøve grombiten for tredje dag på rad. Vi har prøvd i to dager men det har skjedd noe hver gang vi skulle dit så det har blitt utsatt…
  Jeg tar med meg Frøydis og går oppi hundshøgda,  slipper henne løs samtidig som Arnfinn slipper Iris oppå Fugelekåsen. Det går ikke lenge før Frøydis står i los, syntes at det sto veldig nær så trua på at jeg skulle se elg der var liten, spesielt når jeg får se Frøydis står å ser oppi et tre… Iris har lært at når Frøydis loser så er det noe gøy som skjer, det tok ikke lang tid før Iris var på plass, men skjønte heller mindre når det ikke var noe og lose på der. Derfor drar hun rett ut i søk! Frøydis får band på seg og vi tusler nordover på høgste hundshøgda, ser på peileren at Iris har dratt ut i stor fart! Melder fra at postene må passe på for noe er på gang. Jeg tar det med ro på ei flate for å avvente Iris sin jobb, ser ho er på tur mot meg, først kommer elgkua og etter kommer Iris! Det blir en smell og kua møter bakken med det samme! det blir en godt dempet smell når fangstskuddet går i bakken via nakken på kua som veide 221 kg smile En Fornøyd hundefører og en førnøyd hund slapper av ved elgen til resten av gjengen kommer!!
Buster

martiniriskulite.jpg

01.10.2011

02.10.2011

I dag tok Iris og Frøydis ut elg i Kukomak, Dette gikk i stor fart mellom påostene og bare 75 meter bak hundefører Martin. Elgen gikk inn på naboterrenget og krysset dette på rekordtid. Iris slapp ved ei elv inne på naboterrenget, men Frøydis hoppet i det og svømte elva uten å blunke. Inne på neste terreng ble det etterhvert stålos og jegerne der var innpå losen og konkluderte med at det var et dyr de ikke hadde rett på. Under forsøk på å få igjen Frøydis fra losen, løsnet denne og reiste over elva og inn på et nytt naboterreng. Her ble det stålos på nytt, og Martin fikk kontakt med nabolaget.

Under kommer et innlegg på vår gjestebok, skrevet av skytteren smile Dernest opplevelsen festet på film smile

En liten rapport fra nabolaget:
Søndag 2. oktober ble vi kontaktet av Martin som hadde sendt dyr over til oss. Det ble rapportert om en piggokse i fast los. Jeg ble sendt avgårde for om mulig å få slutt på losen…Martin ble med og det ble en meget spennende tur for oss begge. Kom oss inn på elgen og det viste seg at oksen hadde følge med en kalv. Om den var morløs eller bare hadde blitt forvirret da den utmerkete laikaen tok ut dyra er uvisst. Oksen slapp med skrekken, for da skuddsjansen bød seg sto en hund rett bak. Kalven derimot bød seg fram og datt rett ned etter en oryx i halsen. Meget spennende jakt med et flott resultat, og Martin fikk det aller meste på film. Den gleder vi oss til kommer på siden her. Et flott slakt lå på bakken (94 kg), en fornøyd laika og eier og ikke minst en takknemlig skytter. Med slike naboer ser vi optimistisk fram mot resten av jakta.

Skitt jakt!

Kokken

19.11.11
Etter noen dager som gjestejegere rundt om i landet så er vi tilbake og jakter i grommskogen vår smile

Erling ble med oss for og jakte første helga i November! Like stor suksess som sist han var med!
Kukkura sto for tur denne dagen, Erling østapå og jeg vestapå… Det gikk ikke lenge før hunden til Erling Hero fikk los. Frøydis dro samtidig ut etter spor av en enslig elg som gikk sørover, denne nådde ho aldri igjen. Men ho kom tilbake og fulgte etter mine spor som førte henne inn på losen fordi jeg stilte innpå.. Når Frøydis kommer inn på losen så løsner det og går over til ganglos. Erling og jeg møtes og går deretter om kapp med losensmile Det var spennende for alle postene for losen gikk nesten bortom alle sammen i hesteskoen før vi måtte ompostere samtidig som Erling og jeg skilte lag for og komme framafor losen, vi lyktes og Erling fikk skyte en fin kalv i los for Hero og Frøydis cool Martini som hadde byttet post fikk kua på skuddhold v Bjønnposten men den var det bare og slippe forbi, for kua har vi jo allerede skutt…

I dag er jeg og Propellen (Ellen) ute og jakter! Ho blir satt på post v Dronninga og jeg slipper Frøydis oppi omplampvegenden. Går sørover mot Dronninga, har ikke gått langt før det er spor og se på den spekte bakken. Frøydis er ute i søk og det går ikke lenge før det er los i skogen! Losen går mot Utedoen så jeg komanderer Propellen dit for og ta i mot… Jeg finner det lurest i og gå til vegs att, losen snur og kommer sørøstover og Propellen kommer tilbake for og hente meg! Vi blir enige om at jeg skal hoppe av v Dronninga og ho skal kjøre til Skjæret for og sitte der!
Jeg går ut av bilen og skal gå på Dronninga da jeg ser at elgen kommer travende rett mot oss! Knkker på ruta til Propellen og peker! Det er jo ho som helst skal skyte elg nå da! Hva skal jeg gjøre? Hm, vi er oppdaget og elgen stopper opp og ser på oss….. Rådyra er gode, jeg kaster opp rifla og bestemmer meg for at dette er e Fjolku! Den har vi rett på og jeg fyrer av første skuddet, ser det er reaksjon i dyret men bestemmer meg for og skyte et og et til før elgen faller død om på hogstflata forran oss! Propellen sitter i bilen med store øyer og har sett alt sammen! Ho kommer ut og sier TØFT jeg vill også… Propellen går først fram til elgen for evt kunne gi fangstskuddet, men det var ikke nødvendig denne gangen.
ellenmartinlite.jpgellenmartinlite.jpg

Vi koser oss VELDIG med og ved elgen før vi henter Elgar og vender snuten mot flåing v koia!
Jeg tror at Propellen når er enda bedre rustet for og skyte sin første elg! smile Nå har vi igjen en kalv på kvota!
froydisfjolku12.jpg

22.12.11
Vi er nå i Desember og har hatt mye bra jakt, men kalver er ikke og finne… Sett mange elger men det har vært store dyr alt sammen! De siste dagene har vi jaktet ilag med Pirsen og co! Det har resulter i flere fine loser  og mye spennende jakt! Resultatet har blitt to elger til dem smile
froydisku12.jpg
Takk for samarbeidet i Høst!!

Nå gleder vi oss til høsten igjen!!
Tekst og Foto: Martin